Chamath Palihapitiya: Bitcoin skal være en del af din portefølje

Tidligere Facebook-direktør Chamath Palihapitiya siger, at bitcoin er den eneste forsikringspolice, der er tilgængelig i dag mod inflation og anden økonomisk strid.

Palihapitiya: Vi har alle brug for noget Bitcoin

I et nylig interview kommenterede Palihapitiya, at mens mange bitcoin-fortalere kæmper for at forstå, hvem der er bedre for økonomien i det kommende valg – enten Trump eller Biden – siger han, at ingen af ​​kandidaterne vil klare sig godt for den amerikanske dollar. I en klassisk forudsigelse af dysterhed og undergang erklærede han, at den amerikanske dollar vil falde yderligere, og at inflationen vil stige.

Han siger, at det eneste, der hjælper ham med at sove om natten, er det faktum, at han har en flok bitcoin-enheder, der er sokket væk et eller andet sted, hvis der nogensinde opstår problemer. Han kommenterede:

Virkeligheden er, at [Federal Reserve og US Treasury] har trykt så mange penge, at sandsynligheden er, at vi fortsat vil se inflationen i aktivpriser uafhængigt af, hvem der er i Det Hvide Hus.

Erklæringen er et tydeligt stød på koronavirushjælpsforslaget, der blev godkendt i slutningen af ​​marts. En regning, der tildelte arbejdende mennesker, der tjente under $ 75.000, cirka $ 1.200 hver. Nu har kongressen chattet om et andet stimulusforslag, der kunne give kæmpende amerikanere endnu flere penge til at hjælpe dem med at klare coronaviruspandemien, selvom der kun er få resultater fra disse samtaler.

Men mens disse penge utvivlsomt er nyttige i en kort periode, er det faktum, at landet stadig hærges af stor arbejdsløshed og beskadigede markeder, noget Palihapitiya mener ikke går væk snart. Han siger, at bitcoin er blevet et af disse aktiver – ligesom aktier eller guld – der burde være et krav i alles portefølje. Han nævner:

Jeg tror stadig, at det, jeg talte om soft for otte eller ni år siden, stadig holder, hvilket er en afdækning på en procent i vores porteføljer … Virkeligheden er [bitcoins] grundlæggende ikke [korreleret med aktiemarkederne], fordi den understøttes af et sæt mener, at de er helt ortogonale over for de ortodokse, der driver verden i dag, og det er fuldstændig det omvendte af, hvordan verdens finansielle infrastruktur fungerer.

Kaos ville følge

Når det kommer til investering i bitcoin, mener han at købe og sælge krypto til kortsigtet fortjeneste er en stor fejl, som mange af nutidens investorer laver. Han kommenterede, at ideen var at købe aktivet og holde det skjult væk et eller andet sted i håb om, at ligesom sundhedsforsikring, ville ejeren aldrig skulle bruge det. Han siger:

Håber, at du aldrig har brug for det, fordi mængden af ​​faktisk kaos, der vil drive bitcoin-påskønnelse, ikke er noget, vi faktisk virkelig vil se.

Palihapitiya var en tidlig bitcoin-investor og begyndte først at købe aktivet for over syv år siden.